DUURZAME ENERGIE

ZONNEPANELEN

CONTACTEER ONS

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Een goed zonne-energiesysteem berust op vier pijlers: een doordacht ontwerp, gebruik van kwalitatieve materialen, een vakkundige installatie en een goed subsidiedossier. Vanaken Energietechnieken biedt ze u alle vier in de vorm van fotovoltaïsche zonnepanelen.

Wij zijn sinds 2008 actief in de sector fotovoltaïsche zonnepanelen, ook beter gekend als PV panelen, en kunnen bogen op een brede ervaring in het ontwerpen, plaatsen van zonnestroominstallaties en rendementsberekeningen.

Zonnepalen energie

Het rendement van fotovoltaïsche zonnepanelen

Vanaken Energietechnieken is opgericht in 1971 als een verwarmingsbedrijf en evolueerde bewust naar het hele gamma van energietechnieken. Jos Vanaken legt zich al jaren toe op zonnepanelen en intussen is hij en zijn team een autoriteit op dit vlak. Ook nu nog is de fotovoltaïsche zonnepanelen activiteit een groeiverhaal.

Het rendement van fotovoltaïsche zonnepanelen wordt omschreven als het deel van energie dat in het zonlicht kan omgezet worden tot elektriciteit. Contacteer ons voor vrijblijvend advies over fotovoltaïsche zonnepanelen en ontdek of deze investering nog steeds een hoog renderend garandeert op dit moment.

Zonnepanelen op maat

Elk gebouw of woning is verschillend, elk dak ligt anders. Bedrijven hebben andere noden dan particulieren. Daarmee houdt Vanaken Energietechnieken rekening bij het plaatsen van zonnepanelen. We maken een grondige studie vooraf en beslissen in samenspraak met de klant hoe we tewerk gaan voor de installatie van de PV panelen.

Wat zijn fotovoltaïsche zonnepanelen?

Fotovoltaïsche zonnepanelen, synoniem voor PV panelen, zijn vandaag de dag erg populair. Deze zonnepanelen zetten het zonlicht om tot elektriciteit dankzij de zonnecellen. De omvormer maakt de aansluiting met het distributienetwerk mogelijk dankzij het omzetten van gelijkstroom in wisselstroom.

U kent het vast, een rekenmachine die werkt op zonne-energie. Het licht dat op de zonnecellen valt, zorgt voor elektrische stroom. Deze stroom kan ook gebruikt worden in het huishouden of om uw wagen op te laden. Zonnepanelen zetten voor u het licht van de zon om in elektriciteit. Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, wordt bepaald door uw jaarlijks stroomverbruik.

Wat zijn de voordelen van fotovoltaïsche panelen?

PV panelen bieden u heel wat voordelen:

  • De zon is een onuitputtelijke bron van energie;
  • U wekt zelf elektriciteit op met de fotovoltaïsche zonnepanelen en hoeft dit niet langer te kopen;
  • U zorgt voor een beter milieu.

De combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming en photovoltaïsche panelen biedt u een optimaal rendement.

De installatie van PV panelen

Vanaken Energietechnieken zet zich in om de PV panelen in 1 dag te monteren, afhankelijk van de hoeveelheid aan zonnepanelen en complexiteit.

Zonnepanelen kopen of andere vragen?

Heeft u interesse in fotovoltaïsche zonnepanelen en/of wilt u zonnepanelen kopen? Contacteer onze erkende monteurs vrijblijvend voor meer informatie.