Onderhoud ventilatiesysteem

Vanaken bvba is gespecialiseerd in het onderhoud van uw ventilatie type C of type D. Een goede werking van uw verwarmingsinstallatie betekent een hoger rendement en een veilige stookomgeving. Het onderhoud van uw ventilatiesysteem zorgt voor een betere luchtkwaliteit in uw woning.

De techniekers van Vanaken bvba zijn gediplomeerd en voeren een volledig onderhoud uit! Je ontvangt een wettelijk attest van de controle van de CV-ketel. Het onderhoud van de ketel en het ventilatiesysteem kan gelijktijdig gebeuren.

MAAK EEN AFSPRAAK

De voordelen van het onderhoud van uw ventilatiesysteem

Een jaarlijks onderhoud van uw ventilatiesysteem is niet verplicht in België. Om een optimale ventilatie te garanderen is het wel aangeraden om een onderhoud van uw ventilatiesysteem in te plannen, dit komt de binnenlucht alleen maar ten goede.

Een goed onderhoud van een ventilatiesysteem is extra belangrijk wanneer u beschikt over ventilatiesysteem type C en D.

Ventilatiesysteem onderhoud (1)

Het belang van een goed onderhoud van uw ventilatiesysteem

Uw ventilatiesysteem jaarlijks onderhouden is belangrijk voor uw gezondheid en die van uw gezin. Vet, stof en bacteriën verzamelen zich in de kanalen van het ventilatiesysteem, wat de werking van de ventilatie vermindert en dus ook minder efficiënt maakt.

Hierdoor kan de lucht er minder goed door en neemt de sterkte van de ventilatie af. De gevolgen hiervan: gezondheidsklachten en geluidshinder.

Het onderhoud van een ventilatiesysteem: hoe verloopt dat?

Wanneer u beschikt over ventilatiesysteem D, een volledig gemechaniseerd type met veel buizen, dan vereist dit het meeste onderhoud van alle systemen. Ventilatiesysteem C, beschikt niet over filters die vuil en stof tegenhouden, vereist een regelmatig onderhoud van de rooster en ventilator.

Een jaarlijks onderhoud van ventilatiesysteem verloopt als volgt:

  • Reiniging ventilatoren;
  • Vervanging filters;
  • Reiniging WTW-unit, lucht- en ventilatiekanalen;
  • Nieuwe afstelling van de ventielen en ventilator.

Kan ik mijn ventilatiesysteem zelf reinigen?

Zelf uw ventilatiesysteem reinigen is niet aangeraden daar het een complexe opdracht is waardoor u belangrijke zaken over het hoofd kunt zien. Wat u eventueel wel zelf kunt reinigen zijn de ventielen en het stofzuigen van de filters. De reiniging van de ventilatoren, luchtkanalen en warmtewisselaar is dan weer iets voor de installateur.

Jaarlijks onderhoud inplannen

Vanaken bvba is gespecialiseerd in het onderhoud van ventilatiesystemen. Na het onderhoud ontvangt u een wettelijk attest.

Wilt u een jaarlijks onderhoud inplannen voor uw ventilatiesysteem? Contacteer onze medewerkers vrijblijvend voor een afspraak of voor meer informatie.