IN UW WONING EN KANTOOR

VENTILATIESYSTEEM

CONTACTEER ONS

Aanvoer van zuivere lucht

De energieprestatie regelgeving zorgt ervoor dat wij onze huizen steeds beter isoleren. We isoleren zo goed dat we als het ware thermosflessen bouwen. Een kleine ketel of warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is dan een aanrader om je huis te verwarmen.

ventilatiesysteem-d-installeren

Verse lucht laat u groeien

Bij een goed geïsoleerd huis verdient het binnenklimaat bijzondere aandacht. Ventilatie moet er in de eerste plaats voor zorgen dat er voldoende zuurstof in de leefruimtes is en dat het CO2-niveau onder een bepaald peil blijft. Zo kan je genieten van verse lucht.

Hoe onderhoudt u het ventilatiesysteem type C of type D?
Wat kan je zelf doen? Stofzuig wekelijks de filters en vervang ze elke 6 maanden. Contacteer onze onderhoudstechnieker voor een volledig onderhoud van het ventilatiesysteem. Wij maken voor u de ventilatiekanalen zuiver, vervangen de filters, spoelen de wisselaar af, en zuiveren de unit en de ventielen. Dit doet u best om de twee jaar.

Voor ventilatie werken wij het liefst met het ventilatiesysteem D. Het is een mechanische balansventilatie met warmterecuperatie dat het gezondste binnenklimaat garandeert en op termijn het beste terugverdieneffect.

Uit energetische overwegingen, werken we liefst met systeem D, omdat de andere systemen buitenlucht tot -10°C binnen brengen in de woning. Deze koude buitenlucht moeten we dan terug gaan verwarmen tot een aangenaam binnenklimaat. Bij systeem D gaat deze koude buitenlucht opgewarmd worden door een warmtewisselaar. Deze zorgt ervoor dat de warme lucht uit bijvoorbeeld de badkamer langs deze buitenlucht stroomt en zijn warmte afgeeft. Op die manier verdient systeem D zich binnen de kortste keren terug.