IN UW WONING EN KANTOOR

VENTILATIESYSTEEM

CONTACTEER ONS

Aanvoer van zuivere lucht dankzij je ventilatiesysteem

De Energie Prestatienorm voor Gebouwen (EPG) is de regelgeving die ervoor zorgt dat wij onze huizen steeds beter isoleren. We isoleren zo goed dat we als het ware thermosflessen bouwen. Ventilatie is dan een noodzakelijke aanvulling voor een luchtdichte woning.

ventilatiesysteem-d-installeren

Verse lucht laat je groeien

Bij een goed geïsoleerd huis verdient het binnenklimaat bijzondere aandacht. Ventilatie moet er in de eerste plaats voor zorgen dat er voldoende zuurstof in de leefruimtes is en dat het CO2-niveau onder een bepaald peil blijft. En je voorkomt vochtproblemen en schimmel. Zo kan je genieten van verse lucht.

Hoe onderhoud je het ventilatiesysteem type C of type D?
Wat kan je zelf doen? Stofzuig wekelijks de filters en vervang ze elke 6 maanden. Contacteer onze onderhoudstechnieker voor een volledig onderhoud van het ventilatiesysteem. Wij maken voor jou de ventilatiekanalen zuiver, vervangen de filters, spoelen de wisselaar af en zuiveren de unit en de ventielen. Dit doet je best om de twee jaar.

Voor ventilatie werken wij het liefst met het ventilatiesysteem D. Het is een mechanische balansventilatie met warmterecuperatie dat het gezondste binnenklimaat garandeert en op termijn het beste terugverdieneffect.

Waarom werken we liefst met ventilatiesysteem D? Uit energetische overwegingen, omdat de andere systemen buitenlucht tot -10°C binnen brengen in de woning. Deze koude buitenlucht moeten we dan terug gaan verwarmen tot een aangenaam binnenklimaat. Bij systeem D zorg een warmtewisselaar voor de opwarming van de koude buitenlucht. We laten bijvoorbeeld de warme lucht uit de badkamer langs deze buitenlucht stromen en zijn warmte wordt afgegeven. Op die manier verdient systeem D zich binnen de kortste keren terug.