VERWARMEN MET HERNIEUWBARE
ENERGIE

WARMTEPOMPEN

CONTACTEER ONS

Warmtepompen bij nieuwbouw en renovatie

Welk verwarmingssysteem kies je bij renovatie of installatie? 

Met een warmtepomp kan je energiezuinig je woning verwarmen en sanitair warm water produceren. En in de zomer kan je je woning koelen met een bodemwarmtepomp met geothermie.

Met een warmtepomp haal je energie uit de <b>bodem, grondwater en buitenlucht</b> en produceer je dus warmte op basis van een hernieuwbare energiebron. Met de nieuwe bouwnormen die ‘bijna energieneutraal’ (BEN) zijn, is dit een efficiënte investering. De ongebruikte warmte bewaar je in een buffervat. Het energieverbruik ligt daarom ook vijf keer lager dan traditionele verwarming. Warmtepompen zijn ideaal voor zeer goed geïsoleerde huizen met relatief kleine verwarmingsbehoeften én het zijn bovendien een van de meest milieuvriendelijke types van verwarming. Ze worden vaak in combinatie met zonnepanelen geïnstalleerd.

Tegenwoordig vervangen we een mazoutketel of gasketel vaak door een geothermische warmtepomp (bodem-waterwarmtepompen). Geothermie haalt de gratis warmte die in de grond opgeslagen zit, van een laag naar een hoog temperatuursniveau. Denk bij dit proces aan een fietspomp, waarbij je lucht samendrukt zodat warmte ontstaat. Het voordeel van geothermie is dat dit tijdens de zomer ook je huis afkoelt! Het grondwater heeft immers een constante temperatuur die relatief koud water door de buizen van een gesloten watercircuit naar je radiatoren of vloerverwarming of wandverwarming stuurt.

Met de water-waterwarmtepompen haal je warmte uit het grondwater.

Warmtepomp

Warmtepompen bij renovaties

Niet alleen zijn warmtepompen bij nieuwbouwprojecten de beste keuze, ook bij renovatieprojecten bieden warmtepompen de garantie van een aangenaam binnenklimaat.

Een woningrenovatie vergt vaak een grote investering die u op de een of andere manier snel wenst op te laten brengen. Een belangrijke eerste stap is het isoleren van muren en daken om uw energieverbruik te doen dalen. Hierbij zijn energiezuinige verwarmingsinstallaties, zoals warmtepompen, gasketels en mazoutketels, essentieel voor uw energierekening.

Verwarmingsketel vervangen door een warmtepomp

Vanaken Energietechnieken biedt verschillende types van warmtepompen aan: lucht of water warmtepompen.  Beschikt u over vloerverwarming in uw bestaande woning? Dan kan u gebruik maken van een hybride warmtepomp die aangesloten kan worden op de bestaande verwarmingsketel.

Kiezen voor een warmtepomp betekent genieten van talloze voordelen:

  • Aansluiting op zonnepanelen is mogelijk
  • Verwarmen met hernieuwbare energie
  • Compatibel met radiatoren, vloerverwarming en airconditioning

Haal warmte uit de omgeving met warmtepompen en bespaar geld

Warmtepompen kunt u al vanaf een zeer klein vermogen bestellen, dit in tegenstelling tot klassieke mazout- of gasketels. De combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming en zonnepanelen zorgt voor een optimaal rendement.

Wil je investeren in groene energie en wil je meer weten over het rendement van warmtepompen als verwarmingssysteem? Contacteer ons voor vrijblijvend advies. Ook helpen we je graag bij de keuze van het verwarmingssysteem bij je renovatieproject.

Welk verwarmingssysteem past bij jou? Doe de test ➜