Vervang je oude ketel, bespaar je energieverbruik

MAAK EEN AFSPRAAK

Vervang je oude ketel!

Je oude ketel vervangen kan je tot 30% besparen op je energiefactuur. Je verwarming en warm water zijn immers grote energieverbruikers in je woning. De vervanging van je ketel heeft een grote impact op je energieverbruik.

Drie voordelen om nu je oude ketel te vervangen:

  • Verhoog het rendement en bespaar onnodige kosten dankzij een lager energieverbruik en lagere energiefactuur. Je huis stijgt in waarde omdat het over een beter energielabel zal beschikken.
  • Zorg voor comfort. Vermijd defecten en herstellingen dankzij een nieuwe ketel.
  • Zorg voor het milieu.
Mazoutketel bij Vanaken bvba

Welke nieuwe ketel laat je installeren?

  • Een nieuwe gascondensatieketel met hoger rendement
  • Een nieuwe gascondensatieketel in combinatie met warmwaterboiler in combinatie met zonnepanelen (indien er te weinig ruimte is voor twee grote installaties)
  • Een nieuwe warmtepomp

Kies tijdens een vrijblijvend offertetraject de ketel die het best bij je woning en bij jou past.

Einde van de mazoutketel? Wat zijn de alternatieven?

Vanaf 1 januari 2022 mag je geen nieuwe stookolieketel plaatsen als er gas in je straat ligt. Je schakelt dan over op een andere manier van verwarmen. Vanaf 2035 zal het verboden zijn om nog mazoutketels te verkopen volgens het Interfederale Energiepact. België bereidt zich voor op een energietransitie en wil bijdragen aan een meer koolstofneutrale toekomst. Het gaat niet om een verbod op het gebruik, maar enkel op de verkoop van deze mazoutketels.