zorgt voor het optimaal
rendement van uw ketel

ONDERHOUD EN
HERSTELLINGEN

MAAK EEN AFSPRAAK

Onderhoud & herstellingen

Vanaken Energietechnieken is gespecialiseerd in het uitvoeren van depannages, onderhoud van de ketel en de ventilatie type D of C. Vanaken biedt onderhoud en herstelling van uw cv-ketel (gas, mazout, warmtepomp, zonneboiler) in de regio Lommel-Hasselt-Maaseik-Maasmechelen.

Onze serviceafdeling onder leiding van Kevin, verzorgt al uw depannages, jaarlijks onderhoud van het ketelhuis en tankkeuring, zowel voor gas- als voor mazoutinstallaties. Als onze onderhoudstechniekers zijn gediplomeerd en opgeleid! We leveren een 24-uur service, wat wil zeggen dat de depannages binnen de 24uur na oproep gebeuren voor dringende zaken en binnen de 5 werkdagen na oproep voor niet-dringende zaken.

MAAK EEN AFSPRAAK

Onderhoud van uw ketel en ventilatie

Wij onderhouden uw ketel jaarlijks en zorgen zo voor een optimaal rendement en een veilige stookomgeving.

Een jaarlijks onderhoud van het ketelhuis is nodig voor een beter rendement van de ketel en een lager verbruik in mazout of gas, voor de (brand)veiligheid en hieraan gekoppeld in orde zijn voor de verzekeringen.

Wij kijken jaarlijks de warmtewisselaar na op het ogenblik dat we het onderhoud van de verwarmingsketel verzorgen.

Onderhoud ketel

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan een goed onderhoud van uw ketel:

  • U bespaart energie door je ketel regelmatig te onderhouden. Uw verwarmingsketel gaat langer mee dankzij een regelmatig onderhoud. U verlengt de levensduur van de ketel.
  • Bovendien bent u wettelijk in orde. Het onderhoud zorgt voor een veilige verwarming die voldoet aan de brandveiligheidseisen van uw brandverzekering. Het vereiste attest krijgt u van ons.
  • Een goed onderhouden ketel verkleint het risico dat de ketel plots de geest geeft, aangezien kleine defecten tijdig worden ontdekt. Zo vermijdt u reparatiekosten en kan u in alle rust genieten van de warmte in huis.

Een tweejaarlijks onderhoud van de condenserende gasketel is verplicht. Uw mazoutketel moet jaarlijks worden nagekeken. Het vereiste attest voor uw verzekering krijgt u van ons.

Het onderhoud gebeurt door een erkend technicus en met de juiste apparatuur. U ontvangt een wettelijk attest van de controle, alsook tips om nog meer energie te besparen.

De lente en zomer zijn de meest ideale periodes om het onderhoud aan uw ketel uit te voeren.
Een jaarlijkse controle van uw ketel houdt het volgende in:

  • Rookgasanalyse
  • Ontstoffen van het toestel
  • Reiniging van de brander
  • Waterdruk controleren
  • Lucht verwijderen uit leidingen
  • Gasaansluiting controleren

Wij nemen contact met u op en geven u een seintje voor het volgende onderhoud. Of u belt ons voor een afspraak.
Daarna plannen we de onderhoudsbeurt in binnen de juiste termijn.