zorgt voor het optimaal rendement
van uw CV-ketel en ventilatie

ONDERHOUD EN
HERSTELLING

MAAK EEN AFSPRAAK

Onderhoud ketel & herstelling | Ventilatie

Vanaken bvba is gespecialiseerd in het onderhoud en de herstelling van uw CV-ketel op gas of mazout. Een goede werking van uw verwarmingsinstallatie betekent een hoger rendement en een veilig binnenklimaat. Vanaken bvba is erkend voor het onderhoud van uw ventilatiesysteem en bekijkt de werking van uw ventilatie in detail.

Onze techniekers zijn gediplomeerd en voeren een volledig onderhoud uit! Je ontvangt een wettelijk attest van de controle van de CV-ketel alsook tips om meer energie te besparen. Een regelmatig onderhoud is wettelijk verplicht. Wij geven je een seintje voor het volgende onderhoud. Het onderhoud van uw ventilatiesysteem zorgt voor een betere luchtkwaliteit in uw woning. Beide onderhouden kunnen gelijktijdig gebeuren.

MAAK EEN AFSPRAAK

Onderhoud van uw ketel en ventilatie

Wij onderhouden uw ketel jaarlijks en zorgen zo voor een optimaal rendement en een veilige stookomgeving.

Een jaarlijks onderhoud van het ketelhuis is nodig voor een beter rendement van de ketel en een lager verbruik in mazout of gas, voor de (brand)veiligheid en hieraan gekoppeld in orde zijn voor de verzekeringen.

Wij kijken jaarlijks de warmtewisselaar na op het ogenblik dat we het onderhoud van de verwarmingsketel verzorgen.

Onderhoud ketel

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan een goed onderhoud van uw ketel:

  • U bespaart energie door je ketel regelmatig te onderhouden. Uw verwarmingsketel gaat langer mee dankzij een regelmatig onderhoud. U verlengt de levensduur van de ketel.
  • Bovendien bent u wettelijk in orde. Het onderhoud zorgt voor een veilige verwarming die voldoet aan de brandveiligheidseisen van uw brandverzekering. Het vereiste attest krijgt u van ons.
  • Een goed onderhouden ketel verkleint het risico dat de ketel plots de geest geeft, aangezien kleine defecten tijdig worden ontdekt. Zo vermijdt u reparatiekosten en kan u in alle rust genieten van de warmte in huis.

Een tweejaarlijks onderhoud van de condenserende gasketel is verplicht. Uw mazoutketel moet jaarlijks worden nagekeken. Het vereiste attest voor uw verzekering krijgt u van ons.

Het onderhoud gebeurt door een erkend technicus en met de juiste apparatuur. U ontvangt een wettelijk attest van de controle, alsook tips om nog meer energie te besparen.

De lente en zomer zijn de meest ideale periodes om het onderhoud aan uw ketel uit te voeren.
Een jaarlijkse controle van uw ketel houdt het volgende in:

  • Rookgasanalyse
  • Ontstoffen van het toestel
  • Reiniging van de brander
  • Waterdruk controleren
  • Lucht verwijderen uit leidingen
  • Gasaansluiting controleren

Wij nemen contact met u op en geven u een seintje voor het volgende onderhoud. Of u belt ons voor een afspraak.
Daarna plannen we de onderhoudsbeurt in binnen de juiste termijn.