Gasketel vervangen

Uw oude gasketel vervangen door een nieuwe verwarmingsketel is een goede investering want na verloop van tijd neemt de efficiëntie van verwarmingsketels af. Hieronder leest u de mogelijkheden wanneer u uw gasketel wilt vervangen door een nieuwe cv ketel én de voordelen ervan.

MAAK EEN AFSPRAAK

Verwarmingsketel vervangen: drie mogelijkheden

Gaat u uw gasketel vervangen, dan heeft u een ruime keuze uit verschillende types van verwarmingsinstallaties:

  1. Condensatieketel: Dit type cv ketel kan op mazout of aardgas werken en recupereert een groot deel van de energie.
  2. Warmtepomp: Uw verwarmingsketel vervangen door een warmtepomp is een milieuvriendelijke vervanging. Het haalt een groot deel van de energie uit de omgeving.
  3. Zonneboiler: Deze verwarmingsketels worden op het dak geplaatst zodat het zonlicht wordt gebruikt als warmtebron voor het sanitair water.
Gasketel

Wanneer moet ik mijn gasketel vervangen?

Vaak krijgen we de vraag ‘Na hoeveel jaar moet ik mijn verwarmingsketel vervangen?’. Wij raden aan om de gasketel te vervangen na 15 à 20 jaar, ook al lijkt de verwarmingsketel nog prima te werken. Na verloop van tijd gaat de werking, na intensief gebruik, er op achteruit. Hierdoor betaalt u al snel heel wat stookkosten voor energie die verloren gaat.

Een oude gasketel kan sneller technische problemen opleveren waardoor het onderhoud van een gasketel duur kan oplopen. Op tijd uw verwarmingsketel vervangen is een absolute aanrader. Lees meer over het onderhoud van een nieuwe gasketel.

De voordelen bij het vervangen van uw gasketel

U beschikt momenteel over een mazoutketel en wilt overschakelen naar aardgas? Dan zijn er drie belangrijke stappen te nemen:

  1. Sluit uw woning aan op het aardgasnet. Hiervoor gaat u het best na of er een gasleiding in de straat aanwezig is en/of in uw woning.
  2. Laat uw stookolietank verwijderen en leegmaken. Dit laat u door een erkend vakman uitvoeren.
  3. Nu kunt u uw nieuwe gasketel gaan uitkiezen. Houd hierbij rekening met het type verwarmingsketel, sanitair warm water, leidingen en radiatoren.

Lees meer over het onderhoud van een nieuwe gasketel.

Vragen over mazoutketels?

Uw oude verwarmingsketel vervangen brengt ook voordelen met zich mee:

  • Bespaar tot 30% gas met een nieuwe cv ketel. Een terugverdientijd van 6 jaar is niet ondenkbaar.
  • Geniet nu nog van een Vlaamse renovatiepremie op een nieuwe cv ketel.

Vragen over gasketels?

Wilt u uw gasketel vervangen en besparen op uw energiefactuur, maar weet u niet welke verwarmingsketel het beste is? Contacteer onze medewerkers voor vrijblijvend advies.

Nu promo bij de aankoop van een nieuwe ketel

Met een Viessmann investeert u in een duurzame en energie-efficiënte oplossing en meer comfort. Koop vóór 31 december 2018 een nieuwe Viessmann en geniet een voordeel tot € 700!

Vraag hier uw Voordeelcheque aan